内容正文:
Section Ⅱ Learning About Language (Grammar)
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.What was the author's ________ (最初的) purpose of collecting newspaper articles?
答案:initial
2.The snow had melted, but the lake was still frozen ________ (坚实的).
答案:solid
3.Too much ________ (蛋白质) in the diet may advance the ageing process.
答案:protein
4.So far they have not found a way to fight the ________ (病毒).
答案:virus
5.Every animal or plant is made up of millions of ________ (细胞).
答案:cells
Ⅱ 单句语法填空
1.The reason why he was fired was ________ he was suspected of stealing the computer of his company.
答案:that
2.The number of snakes had declined and he realized that it was ________ there weren't enough trees to protect them from the heat.
答案:because
3.The ________ (find) is consistent with core value of American culture.
答案:finding
4.He has made rapid progress; that is ________ we are glad to see.
答案:what
5.The death toll was ________ (initial) reported at around 250, but was later revised to 300.
答案:initially
6.The acid test of a good driver is ________ he or she remains calm in an emergency.
答案:whether
7.This is ________ my father has taught me—always face difficulties and hope for the best.
答案:what
8.I am interested in the future for that is ________ I expect to spend the rest of my life.
答案:where
9.She looked ________ though she were ten years younger.
答案:as
10.(2021·新高考Ⅰ卷)Rome can be pricey for travelers, which is ________ many choose to stay in a hostel (旅社).
答案:why
Ⅲ 单句表达
1.原因是你没有建立好理论框架。
The reason is ________ you didn't build a ________________.
答案:that; theoretical framework
2.我想,这就是我走了几千英里路的原因。
I thought, ______________ I've travelled thousands of miles.
答案:this is why
3.我想知道的是,他是否变成了一个家喻户晓的人。
What I want to know is ____________________ a household name.
答案:whether he turned into
4.这似乎有道理,实际上则是无稽之谈!
That seems to ________________; in fact, it is nonsense!
答案:make sense
5.医生真正怀疑的是我母亲是否能很快从重病中康复。
What the doctor really doubts ________________ my mother will recover from the serious disease