内容正文:
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
单元小结 重点回顾
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
Ⅰ.重点词汇
1.ever since________
例如:Ever since three years ago we haven’t seen each other.
自从三年前,我们再也没有见面。
答案 1.自从
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
2.persuade说服,劝说,使相信
persuade sb.(not) to do sth.________________
try to persuade sb.to do sth.________________
persuade sb.into doing sth.________________
persuade sb.out of doing sth.________________
persuade sb.of sth.________________
例如:The manager persuaded me to stay in the company.
经理说服我留在了公司。
答案 2.说服某人(不)做某事;尽力说服某人做某事;说服某人做某事;说服某人不做某事;使某人相信某事
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
3.graduate vi.毕业;n.________________
graduate from从……毕业
graduation n.毕业
例如:When did you graduate from that university?
你什么时候从那所大学毕业的?
答案 3.大学毕业生
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
4.schedule n.时间表;进度表
vt.为某事安排时间
on schedule________________
ahead of schedule________________
be scheduled for________________
be scheduled to do sth.________________
例如:The football star is scheduled to leave for Shanghai at three o’clock.
那位足球明星预定三点钟去上海。
答案 4.按时间表/按时;提前;为……安排时间;预定做某事
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
5.organize vt.组织;成立
organization n.________
organizer n.________
例如:Who will organize the party?
谁将组织这次聚会?
答案 5.组织;组织者
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
6.care about关心;忧虑;惦念
care for________________
take care of________________
例如:I don’t care about whether he will help me.
我不在乎他是否会帮助我。
答案 6.关心/照顾/喜欢;照顾
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
7.change one’s mind__________make up one’s mind to do sth.______________________
例如:I’ve given up trying to get her to change her mind.
我已不再争取让她改变主意。
答案 7.改变主意;下决心/决定做某事
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
8.________________投降;屈服;让步
give up________________
例如:He never gives in to anyone who wants him to give up what he is doing.
他绝不向任何想让他放弃自己所做的事情的人屈服。
答案 8.give in;放弃
英语·必修1
Unit 3 Travel journal
9.attitude n.态度;看法
attitude后常与介词________________连用,表示“对……的态度”。
例如:What’s your attitude to this plan?
你对这个计划的态度如何?
答案 9.to/toward(s)
英语·必修1
Un